tisdag 28 oktober 2008

Blowfish - i växtformat
Jag har en otrolig tur för jag har, precis som förra gången jag var här, fått låna en cykel av familjen jag bor hos. Jag gillar verkligen att ta mig fram på cykel. Här gör man som man vill, mer eller mindre, när man cyklar, dvs du kan välja att cykla på trottoaren (vilket i vissa sammanhang är rätt skönt eftersom trafiken är rätt massiv, och det spelar ingen roll på vilken sida du då cyklar) eller växla över till gatan när det passar dig. Jag försöker dock hålla mig till vänster, om det nu skulle finnas en japansk lag som säger att man alltid ska hålla sig till vänster (vill ju inte bli haffad av polisen för en sån småsak...). Fick förövrigt en varningslapp fäst på cykeln om att jag parkerat på fel ställe igår (tror jag, kan ju inte japanska), vilket var lite läskigt...

Jag var påväg till Harajuku för att luncha med Maria, trevligt! (svensk frilansjournalist bosatt i Tokyo, vars blogg From Tokyo with Love, jag följt drygt ett år) när jag cyklade förbi den här fantastiska växten.

Jag undrar om den någonsin varit en blomma eller om den alltid sett ut som en blowfish... iallfall, väldigt fascinerande!

2 kommentarer:

Anonym sa...

hej! Hoppas du har det riktigt underbart där - en stor varm lyck-hälsning från Liselotte!

mori & mimosa sa...

hej! tack vi har det hur bra som helst! /C