fredag 19 december 2008

Följ Svenska Moderådets julklappstips, shoppa hos mori & mimosa!



Bilden ovan har inget med julklappstips eller vår butik att göra men jag kände att jag behövde förmedla lite gröna, soliga växter och en känsla av Tokyo igen. Det Stockholmska gråa, blöta vintervädret är tärande på både på fysiken och psyket, men gröna växtbollar får i allafall mig på bättre humör!

Det här stod förresten att läsa om oss i Aftonbladet den 16/12

"– Alla julklappstips är likadana, jag tycker att man ska ge bort en klapp från något inte så känt designföretag. Moderådet har ett projekt som heter Rookies, där vi försöker stödja mindre modeföretag.
Skippa de stora klädkedjorna, stöd mångfalden, och få den mest inbitna modefantasten att dra efter andan vid julklappsutdelningen.
Unik klapp till unik individ
Mori & Mimosa är en Stockholmsbaserad duo som består av modedesignern Christina Wemming och juveleraren Sara Engberg. De har en nyöppnad liten charmig butik på Högalidgsgatan på söder i Stockholm, men har återförsäljare både på webben och i stora modestäder som Paris, Rom och Tokyo. De tillverkar sina kläder och smycken i små unika serier med namn som ”Hawaiian Mirage” och ”Morticia”.
– Mori & Mimosa är attityd, säger Helena Mellström. Deras plagg är lite galna och accessoarerna sticker ut i mängden. De kräver något av bäraren. Till en modeintresserad tjej är något från Mori & Mimosa en självklar hit. "
Minimedia Lina Thorén

Inga kommentarer: