tisdag 23 december 2008

God jul önskar mori & mimosa

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR MORI & MIMOSA!
Butiken öppnar igen efter nyår!

fredag 19 december 2008

Följ Svenska Moderådets julklappstips, shoppa hos mori & mimosa!



Bilden ovan har inget med julklappstips eller vår butik att göra men jag kände att jag behövde förmedla lite gröna, soliga växter och en känsla av Tokyo igen. Det Stockholmska gråa, blöta vintervädret är tärande på både på fysiken och psyket, men gröna växtbollar får i allafall mig på bättre humör!

Det här stod förresten att läsa om oss i Aftonbladet den 16/12

"– Alla julklappstips är likadana, jag tycker att man ska ge bort en klapp från något inte så känt designföretag. Moderådet har ett projekt som heter Rookies, där vi försöker stödja mindre modeföretag.
Skippa de stora klädkedjorna, stöd mångfalden, och få den mest inbitna modefantasten att dra efter andan vid julklappsutdelningen.
Unik klapp till unik individ
Mori & Mimosa är en Stockholmsbaserad duo som består av modedesignern Christina Wemming och juveleraren Sara Engberg. De har en nyöppnad liten charmig butik på Högalidgsgatan på söder i Stockholm, men har återförsäljare både på webben och i stora modestäder som Paris, Rom och Tokyo. De tillverkar sina kläder och smycken i små unika serier med namn som ”Hawaiian Mirage” och ”Morticia”.
– Mori & Mimosa är attityd, säger Helena Mellström. Deras plagg är lite galna och accessoarerna sticker ut i mängden. De kräver något av bäraren. Till en modeintresserad tjej är något från Mori & Mimosa en självklar hit. "
Minimedia Lina Thorén

fredag 12 december 2008

MORI & MIMOSA HAR HELGÖPPET FRAM TILL JUL!


Ett till fint japanskt brevpapper!

MORI & MIMOSA HAR HELGÖPPET FRAM TILL JUL!

LÖRDAG OCH SÖNDAG KL 12-16


VÄLKOMNA!

onsdag 10 december 2008

Hello Kitty Celebration Party




Vi var på Hello Kitty-kalas på Nordic Light igår och kolla in vilken kaka vi fick. Vi fick ju vin och mat också, men kakan var finast och den var god också! Bea Szenfeld som i samarbete med Almedahls designat påslakan med Hello Kitty-motiv, var också där, men henne har vi ingen bild på, inte lakanen heller... Jag gillar Kitty, men hon är inte min favorit det är Kapibarasan!


måndag 8 december 2008

Skriv mer brev - mori & mimosa har brevpappren




Det här finfina, tredelade brevpappret är såklart från Japan...Om jag fick ett brev som såg ut såhär skulle jag bli på otroligt gott humör, och om jag blir det är väl chansen att andra blir det! Börja skriv brev igen, men välj brevpapper med omsorg!


fredag 5 december 2008

Japansk ögonskugga Majorca Majolica - 4 färger - chockrosa, gult, grönturkos och rött


Smink och skönhetsprodukter hör ju inte till vårt vanliga utbud, men när något är bra och fint är det svårt att låta bli att inte visa upp och prata om det. Majorca Majolica är ett av Shiseidos "sidomärken", och är något billigare än Shiseido självt. Ögonskuggan är pigmentrik och alltså väldigt dryg. Vi valde ut fyra färger som vi hittills inte använt själva, men insåg att vi längtat efter när vi såg dem ligga där i sina små förpackningar. Jag valde gult och chockrosa och Sara valde rött och grönturkost. Jag var osäker på mina färger (använder i vanliga fall mest brunt, mörkgrönt och ljusrosa) pga att jag kanske trodde att jag inte skulle passa i dem, men nu när jag använder dem tycker jag att det blev riktigt bra och Sara passar väldigt bra i "sina" färger också. Kom in och kolla på oss och berätta om ni håller med! Ser det bra ut går det bra att köpa dem (ögonskuggorna alltså) här hos oss.

Rooshopper - väska från Superplanning




Rooshopper-väskan kommer också från Superplanning, och vi har börjat med en griskulting, nycklar och körsbär, helt logiskt i vår värld. Rooshopper har såklart också en känguruficka, som alla andra väskor från Superplanning, väldigt, väldigt praktiskt.




torsdag 4 december 2008

9 Rutiga yllecrépehalsdukar - 3 av varje färg - 2 olika storlekar


Från randigt till rutigt - det här är våra senaste yllehalsdukar. De är tunna, mjuka och kommer i tre färgställningar och två olika storlekar. De rosa mäter 220cm x 36cm och de orange och turkosa mäter 220 x 46cm. Jag verkar aldrig nog av halsdukar, inte bara för att de skyddar mig från kyla, de gör också att gamla kappor och jackor plötsligt känns som nya!

Superplannings Crutto-väskor - päron, pudlar och bokstäver




Cruttoväskan med pudlar var min första kontakt med Superplanning, och gissa om jag är nöjd! Så nöjd att vi bestämde oss för att köpa in både Crutto och Rootote (båda från Superplanning). Pudel-Crutton har jag släpat land och rike, och packad fler än en gång till bristningsgränsen... men den klarar bristningsgränsen både en, två och flera gånger, den håller än! På bilden nederst kan man se hur Crutton kommer förpackad, dvs som en miniväska. Crutto betyder ungefär vika ihop på japanska, därav namnet. Tanken är att man ska kunna vika ihop den, ta den med sig och veckla upp den när en extraväska behövs. Den är dessutom vändbar och har som alla väskor från Superplanning en "känguruficka" för nycklar plånbok etc., både på in och på utsidan.



onsdag 3 december 2008

Gröna bladverk i vinternatten - grytunderlägg eller fönsterdekoration, välj själv!



De gröna hängande bladverken är japanska och tillverkade av filt och kan användas som grytunderlägg (har testat och de tål en gryta med kokande vatten utan att på någotvis ändra färg eller form), eller såklart som vi gjort här, som fönsterdekoration!

Japansk Bagage-tag för drömresan



Min handbagageväska är väldigt bra, kanske något trist, av samma sort och färg som SAS-personal använder sig av... Jag tycker dock att jag lyckades att uppdatera den med en sån här japansk bagage-tag, som ni såklart kan köpa hos oss!

tisdag 2 december 2008

Good hair days med Lucido-l - japanskt hårvax


Jag har använt Lucido-ls hårvax i några år och sen dess har jag bara haft good hairdays. En av fördelarna med vaxet är att det är extremt drygt. Vaxet finns för flera olika hårtyper och olika stylingar och kommer i två olika storlekar. Jag föredrar den lilla eftersom det är lättare att dosera då (annars är det lätt att ta för mycket).

måndag 1 december 2008

Hjärtan, rosetter och knästrumpor




Här visar vi alltså, även om ljussättningen kunde ha varit bättre, hur knästrumporna med hjärtan och rosetter ser ut, när de rullats ut och sitter på ett par ben.